Als het in de liefde vierkant draait, ontstaat er ook een opening tot groei

Ons talent om lief te hebben zit diep in ons ingebakken. Wij mensen zijn sociale wezens en bij uitstek gemaakt om met elkaar in relatie te gaan. Onze aanleg voor verbinding wordt evenwel vaak gesaboteerd door bepaalde patronen, ervaringen en soms ook trauma’s die we in onze rugzak meedragen. Die kunnen ervoor zorgen dat onze houding verstart, dat we verkillen en vervreemden van elkaar.

Als er genoeg engagement is kunnen deze elementen echter net als hefboom dienen om naar een wederzijds begrip toe te groeien. Wij zien het telkens weer als een boeiende uitdaging om dit proces met de nodige warmte, humor en doortastendheid, in goede banen te leiden. Samen gaan we op zoek naar helderheid. Waar dienen we bij stil te staan? Wat heeft behoefte aan erkenning? Wat werkt voor jullie het best? Is er mogelijkheid om de relatie naar een hoger niveau te tillen? Is er nog genoeg om voor te vechten? Hoe gaan jullie verder?

Een begeleiding kan de relatie nieuw elan geven, maar kan net zo goed duidelijk maken dat apart of anders verder gaan misschien de betere optie is. Hoe het ook zij, het uitgangspunt van een relationele begeleiding is om dit in een verbindende context te ontdekken.

Ook voor wie individueel aan de slag wil gaan rond ‘de Liefde’ kan bij ons terecht. Inzicht in je eigen patronen, hechtingsstijl en eerder opgedane ervaringen kunnen leiden tot een hernieuwd vermogen tot liefhebben en vertrouwen in jezelf als (potentiële) liefdespartner.

Volgende stap…

Wil je graag de stap zetten naar een betere verstandhouding met je partner, met jezelf? Voor een begeleiding kan je contact opnemen met Inneke Geerts of met Annelies Harvent.